2-3 березня 2019 року у Запоріжжі відбулася фінальна зустріч представників та представниць партнерських організацій за проектом «SOGIdarity for equality».

Рівно рік тому Запорізький обласний благодійний фонд «Гендер Зед» та 8 союзницьких не-ЛГБТІ організацій з шести різних регіонів України об’єдналися з однією метою: зробити
внесок у подолання дискримінації ЛГБТІ людей в Україні.


Представники та представниці молодіжних організацій, об’єднань психологів та журналістських ініціатив разом із сертифікатами, що засвідчили засвоєні ними тренерські навички, отримали багаж знань з питань ЛГБТІ, сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. За інформаційної, консультаційної та експертної допомоги Гендер Зед, впродовж року вони організували 18 Шкіл Толерантності з питань сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності у своїх регіонах, ставши справжньою командою мультиплікаторів ідей рівності і недискримінації як у професійній діяльності, так і у повсякденні.

У ході зустрічі учасники та учасниці поділилися своїми досягненнями одне з одним, а також презентували результати своєї роботи. На зустрічі було проаналізовано хід партнерства, відзначено досягнення та здобутки кожного з партнерів, а також зони розвитку кожної з партнерських організацій. Зрозуміло, що проект формально завершується, але співпраця його учасників продовжується. Зокрема, ряд партнерських організацій з власної ініціативи вже започаткували плідну співпрацю із ЛГБТІ-ініціативами у своїх регіонах, інші – намітили потенційних союзників на місцях, або активно працюють з суспільством у питаннях подолання дискримінації ЛГБТІ людей.